Nyckeln – eteriska oljor från Gurkmeja

BCM95 anses vara världens mest väldokumenterade, lättupptagliga, rena, curcumin extrakt. Ett extrakt med ett överlägset upptag av fria curcuminoider – utan främmande tillsatser.

Visa fler artiklar

Redan i början av 2000-talet började ägarna till Arjuna och tillika lipidforskarna Benny och Marina Anthony att leta efter en teknik som skulle öka upptaget av renframställt Curcumin på ett säkert och naturligt sätt – d.v.s. utan att ändra Gurkmejans säkerhetsprofil.

Tom och Maibritt från MedicineGarden tillsammans med en del av det forskarteam som skapade BCM95 och BosPure.

Ett genombrott kom när forskargruppen provade med att tillsätta olika former av fetter till Curcumin bl.a. växtoljor (fosfolipider) och omega 3. Upptaget ökade men inte tillräckligt. Däremot, när Arjuna provade att tillsätta Turmeroner, de naturliga eteriska oljorna som finns i Gurkmeja – då kom resultatet.  

Upptaget blev lika effektivt som av naturlig Gurkmeja – men med en viktig skillnad. BCM95 innehåller ca 30 gånger högre koncentration av de aktiva ämnena, Curcuminoiderna (curcumin, demetoxycurcumin och 6 bisdemetoxycurcumin).

Kombinationen av Curcumin och Turmeroner är skyddad av 29 patent.


Benny Antony, forskare och ägare av Arjuna sammanfattar deras upptäckt på följande sätt:

- Genom att ta ett steg tillbaka och efterlikna naturen så löste vi problemet med den låga biotillgängligheten. Andra företag försöker istället manipulera upptaget genom att tillsätta emulgeringsmedel eller skapa nano-partiklar. Ett annat vanligt sätt att öka upptaget är att tillsätta svartpepparextrakt vilket vi ville undvika eftersom svartpepparextrakt misstänks interagera med många läkemedel, bl.a. blodförtunnande läkemedel.
- Att det var något så enkelt som Tumeroner som var lösningen överraskade oss – men nu med facit i hand så är det logiskt. Ju närmare naturen man kommer desto bättre.

curaMIN säljs både i butik och fraktfritt på nätet.

visa återförsäljare