BCM95® – världens mest väldokumenterade, lättupptagliga, rena, Gurkmejaextrakt.

BCM95 har utvecklats och kliniskt dokumenterat under mer än 15 år.

Det som skiljer BCM95 från alla andra extrakt av Gurkmeja är innehållet av Turmeroner – de naturlig t förekommande eteriska oljorna i Gurkmeja. Fettsyror som i upprepade kliniska studier visat sig ha en helt avgörande roll för upptaget av fria curcuminoider, de aktiva ämnena i Gurkmeja.

Innehållet av Turmeroner bidrar till att BCM95 upplevs kroppsvänligt och att det därför kan tas upp på ett naturligt sätt – utan några främmande tillsatser. Det studierna bl.a. visar är att de aktiva ämnena i BCM95  tas upp snabbt och stannar kvar länge i kroppen – över 8 timmar.

Upptaget förstärks ytterligare när BCM95 kombineras med BosPure.

Studien visar att BCM95 tas upp bättre och stannar kvar längre i kroppen jämfört med vanligt Curcumin, med eller utan svartpepparextrakt. Förklaringen är innehållet av Turmeroner, vilket gör Curcuminet i BCM95 kroppsvänligt och därmed lättupptagligt.
Indian J. Pharm. Sci, 2008, 70 (4): 445-449

BosPure® – ett lättupptagligt och högkoncentrerat extrakt från vildväxande Boswellia.

Liksom BCM95 så är BosPure resultatet av ett flerårigt forskningsprojekt som lett fram till att BosPure är 5 gånger mer koncentrerat jämfört med ett standardextrakt.

Boswellia har ett komplext innehåll av olika Boswellia syror, en del antiinflammatoriska, medan andra faktiskt motarbetar den skyddande och lindrande effekten. En av dessa negativa Boswellia-syror är ß-Boswelic acid som utgör ca 30% av innehållet.

Arjuna startade därför tidigt ett forskningsprojekt vars mål var att, på ett naturligt sätt, helt avlägsna ß-Boswelic acid samtidigts om halten av det viktigaste ämnen AKBA ökades.

Projektet lyckades, AKBA (acetyl-11-keto-ß-boswellic acid), som står för ca 90% av effekten kunde ökas fem gånger, från 2 till 10%.

Resultatet blev BosPure – ett kliniskt dokumenterat, högkoncentrerat extrakt. Ett extrakt som är aktivt i sig själv men som dessutom arbetar i synergi med BCM95.

Detta är denna synergistiska effekt som förklarar den snabba och tydliga effekten av kosttillskottet curaMIN.

curaMIN säljs både i butik och fraktfritt på nätet.

visa återförsäljare